Team Korthaar
© Copyright Nataschja Hettelder, niets mag worden gekopieerd zonder toestemming
Sander Nomden

Hoe het begon

Van oorsprong ben ik fietsenmaker, ik fiets al mijn hele leven en ik heb dan ook al vele leuke mountainbike tochten gefietst. Ik ben Afghanistan veteraan en ben door mijn werk altijd sportief bezig. In 2012 heb ik een motorongeval gehad, daardoor heb ik een nieuwe heup en bekken gekregen en kan ik niet meer hardlopen. Sinds 2016 ben ik begonnen met Dogscooter en Bikejöring, aan een aantal wedstrijden heb ik meegedaan om te kijken of het iets voor mij is. Omdat het goed beviel kochten wij in 2017 Koga Miyata.

En daarna

De eerste wedstrijd in 2018 was voor ons een succes. Helaas heb ik eind januari 2018 een ongeluk gehad met de mountainbike waarbij ik mijn linker onderbeen verloor. Ik heb sinds september 2019 een prothese en ben weer gestart met Bikejöring. Ik bouw het dit jaar rustig op en heb mijn eerste wedstrijd in Oktober gereden.

Toekomst planning

In 2020 hoop ik weer volledig te kunnen presteren met Bikejöring op wedstrijden samen met mijn hond Koga.  Daarbij ben ik de enige deelnemer in Nederland met een prothese.
© Copyright Nataschja Hettelder, niets mag worden gekopieerd zonder toestemming