Team Korthaar
© Copyright Nataschja Hettelder, niets mag worden gekopieerd zonder toestemming
Nataschja Hettelder

Hoe het begon

Nooit heb ik ook maar een meter hard gelopen, laat staan gefietst. Toch ben ik in maart 2013, na het zien van een advertentie voor een Canicross wedstrijd, begonnen met hardlopen. Het was een ontzettend leuke ervaring en sindsdien ben ik compleet verslaafd. De wedstrijden volgden elkaar op en na een paar maanden kocht ik een mountainbike. Mijn eerste Bikejöring wedstrijd volgde in september 2013 en een nieuwe passie was geboren.

En daarna

Nadat ik de smaak goed te pakken had, reed ik door heel Nederland om mee te doen met wedstrijden, vaak met succes. In het najaar van 2014 begon het te kriebelen om een echte “Canicross hond “ te hebben, zodat ik nog sneller kon gaan. Een uitgebreid onderzoek naar het juiste ras volgde om vervolgens uit te komen bij de Duitse Staande Korthaar, een jachthond met enorm veel energie en een geweldig karakter. In het voorjaar van 2015 deed Tacx zijn intrede in het gezin, nooit heb ik ook maar 1 dag spijt gehad van zijn komst. Tacx mocht zijn eerste wedstrijd Bikejöring doen in Duitsland, een zwaar parkoers op een motorcrossbaan in de blubber en modder van 3 weken regen. We haalden in deze loodzware twee daagse wedstrijd een perfecte 2de plaats. In 2017 besloten wij om niet één maar twee Kortharen bij ons gezin te voegen. In 2019 is onze laatste aanwinst en toekomstige topper aan ons gezin toegevoegd.

Toekomst planning

In 2020 starten wij het seizoen samen als team Korthaar. Ikzelf, Bert en Sander zullen deelnemen aan alle wedstrijden in Nederland, maar ook in het buitenland zullen we actief zijn. T-Rex zal na de zomerstop, in het tweede gedeelte van het wedstrijd seizoen zijn eerste stapjes maken in de Canicross wereld.
© Copyright Nataschja Hettelder, niets mag worden gekopieerd zonder toestemming